Slide background
 
 

Szélvédő javítás

Kezdőlap » Szélvédő javítás

Szélvédő javítás gyorsan, profiktól

Ha az autó szélvédőjén sérülés keletkezik, nem kell egyből a legrosszabbra gondolni, hiszen nem feltétlenül szükséges kicserélni az autóüveget. A szélvédő javítás a legtöbb esetben könnyen kivitelezhető, és szerencsére még a fűtőszálas, a hővédő fóliával ellátott vagy éppen a színezett üvegek javítására is van tartós, észrevétlen megoldás.

szélvédő javítás

Milyen típusú szélvédőtörések léteznek?

Természetes, hogy a mindennapos városi használat során időről időre különböző sérülések keletkeznek a szélvédőn. Akár a felverődő kisebb kavicsok is okozhatnak karcolásokat, de egy-egy nagyobb jégeső vagy vihar után is észrevehetünk töréseket az autóüvegen.

Az egyik leggyakrabban előforduló törési típus az úgynevezett kagylós törés. Ebben az esetben kisebb horpadás keletkezik a szélvédőn, a sérülés körkörös alakú, és a közepén látszik a kőfelverődés helye is. Szerencsére ez a típus általában nem okoz hosszabb repedést, ami szélvédőcserét indokolna, így könnyen észrevétlenné tehető.

Ennél bonyolultabb törési forma a csillagrepedés, amikor a becsapódás helyétől több vékonyabb repedés is kiindul. Abban az esetben, ha több ellentétes irányú repedést látunk a szélvédőn, szilánkos törésről beszélünk. Amennyiben ilyen repedéseket látunk, ezeknek a nagyságától függ, hogy a szélvédő javítás kivitelezhető-e, és ha igen, milyen eredménnyel.

Szélvédő javítás szakszerű módszerekkel

A kőfelverődés vagy jégkár okozta autóüvegsérülésekkel azért is fontos egyből szakemberhez fordulni, mert az egyes karcolások vagy kisebb repedések nagyobb repedések kialakulásához is vezethetnek. Egy komolyabb repedés nem csupán esztétikai probléma, és nem is csak a kilátást zavarja, de jelentős mértékben csökkenti a gépkocsi szerkezeti szilárdságát is.

A szélvédők kisebb sérüléseinek kijavítása egyszerű és gyors, a mobil szélvédőcserével szemben már a mindössze nagyjából fél órát igénybe vevő javítás elvégzése után közvetlenül használható az autó.

A professzionális szélvédő javítás menete:

  • A javítás során mindenekelőtt meg kell tisztítani a szélvédőt és a törés helyét, így biztosítva, hogy a folyamat során használt műgyanta tökéletesen megtapad az üveg felületén.
  • Miután megfelelően kitisztítottuk a törés helyét, erre a célra használt szerszámunkkal vákuumot hozunk létre a sérülés felett, és műgyantával töltjük fel a területet, amit UV-készülékkel szilárdítunk meg.
  • A szélvédő javítás végső fázisában a szélvédőről letisztítjuk a maradék műgyantát, majd az üveg felületével megegyezőre csiszoljuk a javított részt, így téve észrevétlenné a sérülés helyét.

A szélvédő javítás sikeressége természetesen minden esetben a törés mértékétől függ, azonban a probléma megoldásának eredményességét Ön is segítheti. Az autóüveg sérüléseit azért is fontos minél előbb elvégezni, hogy a sérülésbe minél kevesebb szennyeződés kerülhessen. Éppen ezért, ha nem tud azonnal szakemberhez fordulni, érdemes letakarni a sérült üvegfelületet.

További kérdése van? Küldjön fényképet autóüvegének állapotáról, és kérje ajánlatunkat tapasztalt munkatársainktól!