Slide background
 
 

Kőfelverődés javítás

Kezdőlap » Kőfelverődés javítás

A kőfelverődés okozta sérülések

Ha egy kő felpattant a szélvédőre, és csak alig látható kisebb nyomot hagy a látótéren (az ablaktörlő lapátok törlési területén) kívül, akkor általában javítás nélkül is biztonságosan használható marad a szélvédő. Sajnos gyakran előfordul, hogy a kisebb sérülésből repedés keletkezik, ha a szélvédőben feszültség lép fel, például járdára felhajtáskor, vagy ha a résekbe jutott víz télen megfagy. Ha a szélvédő megsérül vagy megreped, akkor merevítő funkciójából is veszít, és egyben a látást is akadályozza, ezért a maximális biztonság jelentősen csökken.

Az autóüvegen végigfutott repedés komoly balesetveszélyt is jelenthet, illetve bünetéshez vagy sikertelen műszaki vizsgához is vezethet, ahogy az is, ha a szélvédőnkön több, mint 3 repedés-javítás található.

Az apróbb karcolásokat vagy sérüléseket gyorsan és egyszerűen ki lehet javítani, ezért nagyon fontos, hogy az autót a lehető leghamarabb szervizbe vigyük, mert így kisebb eséllyel kerül eltávolíthatatlan kosz a sérülésbe, ahova a javítógyanta már nem tud bejutni. Ezért a kőfelverődés javítás előtt javasolt kerülni a szélvédőmosást, illetve a sérülést ragasztószalaggal fedni, ami a hajnali pára ellen is védelmet nyújt.

kőfelverődés javítás

A szélvédő javítása

A repedésmentes, felületi és az olyan sérülések, amikor a kőfelverődés körvonalán belül már egy vagy több mikro repedés keletkezett a szélvédőben, általában könnyen javíthatóak. A csillag alakú sérülések nagyobb körültekintést igényelnek, és bonyolultabb feladatot jelentenek, mert ilyenkor a kőütés központjából minden irányban kisebb repedések indulnak el, és ezek a kőfelverődés javítás alatt bármikor elrepeszthetik a szélvédőt.

Szerencsés esetben tehát szélvédőcsere nélkül is megoldható a kőfelverődés javítás, melynek során az üveg sérülésébe ipari gyantát préselnek, ami a levegőt kiszorítva kitölti a sérült üvegdarabok közti helyet. Mikor már eltűntek a repedések, akkor UV-fénnyel világítják meg a javítás helyét. A gyanta erre a fényre megkeményedik, majd az üvegfelületre újabb adag gyanta kerül, amivel a sérülést lezárva a felszíni karcolásokat is el lehet tüntetni.

A már megkötött gyanta egy újra homogén, üvegszerű felületet alkot, így akkor lesz tökéletes a kőfelverődés-javítás, ha a fényt nem töri, vagyis nem zavarja a kilátást.

Szélvédőcsere

Amikor a kőütés helyétől repedés indul el az üvegben vagy nagyobb repedés esetén a kőfelverődés-javítás csak szélvédőcserével lehetséges. Gyakran előfordul, hogy a keletkezett kár miatt nem lehet biztonságosan közlekedni a járművel, cégünk munkatársai már rövid telefonos konzultáció keretében is meg tudják állapítani, hogy milyen javításra van szükség.

Mobil szélvédőcsere szolgáltatásunk keretében akár azonnali kiszállással, az Ön által megadott helyszínen 1-2 óra alatt megjavítjuk, vagy eltávolítjuk a törött szélvédőt, és beépítjük az autó típusának megfelelő üveget. Forduljon hozzánk bizalommal, minőségi termékekkel, modern technológiával, precíz és gyors megoldást nyújtunk Önnek!